VEGA (KERST)RECEPTEN

BBS Goodfood's winterspecial 2018

‘BBC Good food – Vega winterspecial’

Zal ik wel zal ik niet… Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb ik besloten om vlees voortaan te laten staan.

Dit was een paar maanden geleden en ik moet zeggen dat het heel goed bevalt. Nu ben ik nooit een echte vleeseter geweest, maar de knop moest nog wel definitief om. De aarzeling die ik had (“Is het lastig om vegetariër te zijn?” ) is nu verdwenen.

Tegenwoordig zijn er voldoende alternatieven voor vleesprodukten te vinden in de supermarkt. Van vegetarische burgers en gehakt tot vegetarische spekjes. En niet geheel onbelangrijk, ze zijn nog eens lekker ook! Het enige minpuntje tot nu toe vind ik de vegetarische rookworsten, maar ach er zijn ergere dingen in het leven…

Daarnaast zijn er natuurlijk de vega recepten; feestelijke vegetarische recepten voor de kerst zijn zelfs een nieuwe trend. De kersteditie 2018 van de ‘Allerhande’ heeft heel wat tongen losgemaakt. In deze uitgave is er opvallend veel aandacht voor de vegatrend. Een beetje minder vlees eten kan geen kwaad, dus het is altijd leuk om je hier eens in te verdiepen toch?

Wij brengen de kerstdagen o.a. door met vrienden in Friesland. Voor deze gelegenheid wil ik gebruik maken van de ‘Vega winterspecial’ van BBC Good food. In dit bookazine staan heerlijke vegetarische gerechten voor een glamour-kerstmenu. Ik kan haast niet wachten tot het zover is!

Naast aandacht voor de feestdagen, is er in deze uitgave eveneens aandacht voor andere trends: winterse salades, zomerse stamppotten etc. Kortom de winter was nog nooit zo smakelijk!

Zoals je merkt, ben ik erg enthousiast over de recepten in deze uitgave van ‘Good food’. Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar ik heb alvast een recept voor de lunch uitgeprobeerd. En met succes kan ik wel zeggen…

 

LUNCH TIME

BBS Goodfood's winterspecial 2018

 

Gepocheerd ei op geroosterd brood met boerenkool en tomaten

Een eenvoudig te bereiden lunch en bovendien zeer smakelijk! Ik heb, zoals gezegd, weinig op met koken maar de bereiding van deze lunch was heel goed te doen. Een ei pocheren? Dit was nieuw voor mij, maar dankzij de instructies van Jamie Oliver is het helemaal goedgekomen.

 

Taa daa, zie hier het eindresultaat! In ‘no time’ tover je een gezonde en bovendien heerlijke lunchmaaltijd op tafel. Een echte aanrader voor zowel vegetariërs als vleeseters.

 

De ‘Vega winterspecial’ van ‘BBC Good food’ is verkrijgbaar in de winkels (AH, Bruna, AKO, Jumbo) en online bij de webshop van F&L media.

Waar haal jij je kookinspiratie vandaan? LET ME KNOW …

Love,

Esther

Volg:

Hi there,

Zoals jullie misschien weten, heb ik mijn eigen bedrijf Outstanding. Al weer vier jaar verzorg ik met veel plezier cursussen en bijlessen aan volwassenen en aan studenten in het voortgezet onderwijs en in het MBO. Sinds twee jaar is mijn bedrijf gehuisvest in een prachtig pand aan de Rijksstraatweg in Haren (Groningen).

Outstanding Classroom Haren Groningen Eelde Paterswolde Glimmen

Kantoor Outstanding

Bekijk bericht

Volg:

A SUNDAY AFTERNOON AT THE GRONINGER MUSEUM

Expositie David LaChapelle

Op een druilerige zondagmiddag, eind april, ben ik naar de expositie van David LaChapelle in het Groninger Museum geweest. ‘GOOD NEWS FOR MODERN MAN’ is de eerste grote expositie van zijn werk in een Nederlands museum en dan ook nog eens in mijn geboortestad Groningen!

Naast de klassiekers van LaChapelle wordt zijn meest recente werk getoond in deze expositie. Misschien gaat er niet meteen een belletje rinkelen bij het horen van LaChapelle’s naam? Ik ben er zeker van dat velen de iconische foto van rapster Lil’ Kim met het Louis Vuitton monogram kennen.

Lil' Kim: Luxury Item; New York, 1999

Lil’ Kim: Luxury Item; New York, 1999

 

Bekijk bericht

Volg:

SPRING IS IN THE AIR

19 maart 2018, Hereplein Groningen

Doors of Groningen Adidas trackpants Beckenbauer

Hoera, de lente is officieel begonnen! Hoewel….. buiten is het nog aardig frisjes en de winterjas kan voorlopig nog niet de kast in, vrees ik. Toch begint het voorjaar al aardig te kriebelen. Lekker naar buiten  zonder jas, met blote voeten in je schoenen, een eerste ijsje, met een cocktail op het terras. Heeeerlijk, ik kan bijna niet wachten tot het zover is!

Bekijk bericht

Volg: