Mañana Mañana

FESTIVAL SEASON 

Het is al weer eventjes geleden, maar toch wil ik graag nog mijn belevenissen op het Mañana Mañana festival met jullie delen. De editie van 2019 vond plaats van donderdag 13 juni tot en met zondag 16 juni.

Eerlijk gezegd was ik niet op de hoogte van het bestaan van dit sympathieke festival in de provincie Gelderland. Een festival dat zich maar moeilijk laat omschrijven. Ik ga het toch proberen: ‘feel good festival’ dekt wel een beetje de lading voor mij. Zodra we het festivalterrein opliepen, was de gemoedelijke en positieve sfeer voelbaar. De weergoden waren ons uitermate gunstig gezind en het mooie, zomerse weer heeft uiteraard een niet onbelangrijk aandeel in deze sfeer gehad…

Het festivalterrein – Landgoed ‘Vorden’

Crossing the bridge, into the woods.

WAT IS HET Mañana Mañana FESTIVAL?

Zoals ik eerder al zei, is het een echt ‘feel good festival’. In de eerste plaats vind ik de locatie van het festival, landgoed Vorden, een magische sfeer uitademen. Vooral ’s avonds zorgen de belichting van het kasteel, de talloze lampjes en verscheidene kampvuren voor een feeërieke sfeer. En daarnaast biedt het een zeer gevarieerd programma met enthousiaste deelnemers.

Van jong tot oud, het programma had voor iedereen wel iets leuks in petto. Er waren 7 verschillende muziekpodia, van blues op de ‘Veranda’ tot klassieke muziek in het ‘Drijf-in-theater’.  In het bos was er een heuse ‘Oase’ ingericht met hottubs, een massagesalon, een waterpijplounge en heel verrassend, een dichthok. Op deze plek kon je je laten verrassen door de Dichter des Achterhoeks, Eva Schuurman, met een persoonlijk vers. Voor de waaghalzen onder de festivalgangers was er dit jaar de ‘Tokkelbaan’ vanuit de kasteeltoren. Al tokkelend in vliegende vaart over het water richting het muziekpodium; hoe cool is dat?

Aan de andere kant van het bos was er speciaal voor de kinderen een ‘Speelbos’ ingericht met diverse activiteiten; waaronder broodjes bakken, dromenvangers knutselen, shirts versieren, marsmallows roosteren. Er was zelfs een kinderzweefmolen!

Uiteraard mogen lekker eten en drinken niet ontbreken op een festival. Op een open plek in het bos stonden allerhande foodtrucks in een cirkel opgesteld. De keuze was reuze; gelukkig niet alleen maar een vette hap en ook de vegetariërs was men niet vergeten. Ik heb echt heerlijke couscous met feta, rucola en tomaatjes gegeten. Yummy! Er was voldoende plaats aan de lange tafels en banken (gemaakt van boomstammen) in het midden van de cirkel.

Een kleine impressie van het festival.

Food trucks.

 

Good food & good music.

Magic lights in the woods.

Uiteraard viel er nog veel meer te beleven op het Mañana Mañana festival. Zo was er ook nog het openluchttheater, de tweedehandskledingmarkt (*met veel vintage Levi’s jeans :-))), de festivalsmid, een workshop bloemenkransen maken, het open podium etc. Teveel om op te noemen, maar ik hoop dat je inmiddels een aardige indruk gekregen hebt.

Nieuwsgierig geworden? Het Mañana Mañana festival 2020 vindt plaats van 18 juni tot en met 21 juni. Ik heb het in ieder geval superleuk gevonden en vind het zeker een aanrader! Mocht je niet in de buurt wonen, dan kun je besluiten om op de aan het festivalterrein grenzende camping te verblijven. Of je gaat op zoek naar een bed & breakfast in de omgeving van het landgoed. Dat laatste hebben wij gedaan en dat is uitstekend bevallen. Er was voldoende parkeergelegenheid in een weiland nabij het festivalterrein en van daaruit kon je je eventueel met paard en wagen naar de ingang van het festival laten vervoeren. Goed geregeld dus!

P.S.:  Lees voor meer info over de muziek  op het festival ook eens de post van Joost.

 

Welk festival heb jij bezocht of ga je misschien nog bezoeken deze zomer?

Let me know!

 

LOVE,

Esther

Volg:

LENTEKRIEBELS 

 

Wat vliegt de tijd; het is al weer maart!

De dagen worden langer, de krokussen verschijnen overal en ik heb zelfs de eerste narcissen al gezien. De winter maakt langzaamaan plaats voor de toch wel onvermijdelijke lentekriebels…..

Bekijk bericht

Volg:

CHIHULY

GRONINGER MUSEUM 

Expositie CHIHULY

 

De tentoonstelling van de beroemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly in het Groninger Museum wilde ik heel graag bezoeken in het nieuwe jaar. Geveld door griep moest ik mijn bezoek uitstellen, maar vorige week woensdag was het dan zover.

Na een heerlijke lunch in ‘Strandpaviljoen Paterswolde’ in Haren, vertrokken we richting Groningen. Op vertoon van onze polsbandjes van de Groninger Museumnacht 2018 ontvingen we twee toegangskaartjes voor het Groninger Museum. Hoe leuk is dat?!

Voordat we aan de tentoonstelling begonnen, keken we een film over het leven en werk van Dale Chihuly: een korte impressie waardoor je alvast een beetje geprikkeld wordt…. Dat beloofde veel goeds!

 

Dale Chihuly Float Boat Groninger Museum

Bekijk bericht

Volg:

VEGA (KERST)RECEPTEN

BBS Goodfood's winterspecial 2018

‘BBC Good food – Vega winterspecial’

Zal ik wel zal ik niet… Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb ik besloten om vlees voortaan te laten staan.

Bekijk bericht

Volg:

Hi there,

Zoals jullie misschien weten, heb ik mijn eigen bedrijf Outstanding. Al weer vier jaar verzorg ik met veel plezier cursussen en bijlessen aan volwassenen en aan studenten in het voortgezet onderwijs en in het MBO. Sinds twee jaar is mijn bedrijf gehuisvest in een prachtig pand aan de Rijksstraatweg in Haren (Groningen).

Outstanding Classroom Haren Groningen Eelde Paterswolde Glimmen

Kantoor Outstanding

Bekijk bericht

Volg: