CHIHULY

GRONINGER MUSEUM 

Expositie CHIHULY

 

De tentoonstelling van de beroemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly in het Groninger Museum wilde ik heel graag bezoeken in het nieuwe jaar. Geveld door griep moest ik mijn bezoek uitstellen, maar vorige week woensdag was het dan zover.

Na een heerlijke lunch in ‘Strandpaviljoen Paterswolde’ in Haren, vertrokken we richting Groningen. Op vertoon van onze polsbandjes van de Groninger Museumnacht 2018 ontvingen we twee toegangskaartjes voor het Groninger Museum. Hoe leuk is dat?!

Voordat we aan de tentoonstelling begonnen, keken we een film over het leven en werk van Dale Chihuly: een korte impressie waardoor je alvast een beetje geprikkeld wordt…. Dat beloofde veel goeds!

 

Dale Chihuly Float Boat Groninger Museum

‘Float Boat’

“I want people to be overwhelmed with light and color in a way that they’ve never experienced.” – DALE CHIHULY

 ‘Grand Stairwell Installation’

In 1986 begon Chihuly te experimenteren met zijn Persians -serie. De Grand Stairwell Installation  is speciaal voor het Groninger Museum ontworpen en bevat de grootste Persians ooit gemaakt.

Wat mij betreft een van de highlights van deze tentoonstelling. Het licht, de kleuren, het visgraatmotief; in een woord: adembenemend! Je krijgt bijna zin om ze te plukken. (*zie detailfoto)

Mille Fiori Dale Chihuly Groninger Museum

‘Mille Fiori’

‘Mille Fiori’

Het grootste spektakel van deze tentoonstelling is ‘Mille Fiori’: een tuin van glas vol gewaagde en kleurrijke elementen. Geïnspireerd op Chihuly’s herinneringen aan de indrukwekkende tuinen van zijn moeder. De vormen, de kleurenpracht, de weerspiegelingen, de afmetingen; geloof me, je komt ogen te kort! Wat een indrukken! Helemaal overweldigd ben ik er bij weggelopen om even later weer terug te komen. AMAZING!

‘Pendleton Blankets’

Heel bijzonder vind ik de Cylinder-serie, geïnspireerd op Amerikaans-Indiaanse dekens. In zijn studietijd begon Chihuly al met het verzamelen van onder andere Pendleton dekens. De kleurrijke patronen van deze dekens hebben een grote invloed gehad op Chiculy.

Pendleton Blankets Chihuly

Deze tentoonstelling is speciaal voor het Groninger Museum samengesteld in samenwerking met de Chihuly Studio en is nog te bezoeken tot en met 5 mei as. Ik zou zeggen: doen! Het is een echte aanrader. (*Tip: bekijk online eens het magazine ‘GRONINGER MUSEUM‘)

Ondertussen staat er een nieuw doel op mijn ‘bucketlist’. Graag zou ik eens de permanente presentatie ‘Chihuly Glass and Gardens’ in Seattle bezoeken. Well, who knows…..

Ben jij al naar de tentoonstelling CHIHULY in het Groninger Museum geweest? Let me know!

LOVE,

Esther

Volg:

VEGA (KERST)RECEPTEN

BBS Goodfood's winterspecial 2018

‘BBC Good food – Vega winterspecial’

Zal ik wel zal ik niet… Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb ik besloten om vlees voortaan te laten staan.

Bekijk bericht

Volg:

Hi there,

Zoals jullie misschien weten, heb ik mijn eigen bedrijf Outstanding. Al weer vier jaar verzorg ik met veel plezier cursussen en bijlessen aan volwassenen en aan studenten in het voortgezet onderwijs en in het MBO. Sinds twee jaar is mijn bedrijf gehuisvest in een prachtig pand aan de Rijksstraatweg in Haren (Groningen).

Outstanding Classroom Haren Groningen Eelde Paterswolde Glimmen

Kantoor Outstanding

Bekijk bericht

Volg:

A SUNDAY AFTERNOON AT THE GRONINGER MUSEUM

Expositie David LaChapelle

Op een druilerige zondagmiddag, eind april, ben ik naar de expositie van David LaChapelle in het Groninger Museum geweest. ‘GOOD NEWS FOR MODERN MAN’ is de eerste grote expositie van zijn werk in een Nederlands museum en dan ook nog eens in mijn geboortestad Groningen!

Naast de klassiekers van LaChapelle wordt zijn meest recente werk getoond in deze expositie. Misschien gaat er niet meteen een belletje rinkelen bij het horen van LaChapelle’s naam? Ik ben er zeker van dat velen de iconische foto van rapster Lil’ Kim met het Louis Vuitton monogram kennen.

Lil' Kim: Luxury Item; New York, 1999

Lil’ Kim: Luxury Item; New York, 1999

 

Bekijk bericht

Volg:

SPRING IS IN THE AIR

19 maart 2018, Hereplein Groningen

Doors of Groningen Adidas trackpants Beckenbauer

Hoera, de lente is officieel begonnen! Hoewel….. buiten is het nog aardig frisjes en de winterjas kan voorlopig nog niet de kast in, vrees ik. Toch begint het voorjaar al aardig te kriebelen. Lekker naar buiten  zonder jas, met blote voeten in je schoenen, een eerste ijsje, met een cocktail op het terras. Heeeerlijk, ik kan bijna niet wachten tot het zover is!

Bekijk bericht

Volg: