A SUNDAY AFTERNOON AT THE GRONINGER MUSEUM

Expositie David LaChapelle

Op een druilerige zondagmiddag, eind april, ben ik naar de expositie van David LaChapelle in het Groninger Museum geweest. ‘GOOD NEWS FOR MODERN MAN’ is de eerste grote expositie van zijn werk in een Nederlands museum en dan ook nog eens in mijn geboortestad Groningen!

Naast de klassiekers van LaChapelle wordt zijn meest recente werk getoond in deze expositie. Misschien gaat er niet meteen een belletje rinkelen bij het horen van LaChapelle’s naam? Ik ben er zeker van dat velen de iconische foto van rapster Lil’ Kim met het Louis Vuitton monogram kennen.

Lil' Kim: Luxury Item; New York,, 1999

Lil’ Kim: Luxury Item; New York, 1999

LaChapelle heeft vele beroemdheden voor z’n lens gehad: van David Bowie, Liza Minelli, the Kardashians, Britney Spears, Miley Cirus tot Lil’ Kim. Een aantal daarvan maakt onderdeel uit van deze expositie maar LaChapelle heeft zoveel meer te bieden. In nauw overleg met LaChapelle heeft het museum voor een thematische aanpak gekozen. Gaandeweg wordt je als bezoeker opgenomen in LaChapelle’s  zoektocht naar een nieuwe wereld. Deze ‘reis’ is kritisch, confronterend, maar laat ook een zekere kwetsbaarheid en ontroering zien.

LaChapelle’s werk vind ik bijzonder origineel, met een persoonlijke signatuur. Toch is hij tijdens zijn carriere altijd een beetje het buitenbeentje van de gevestigde kunst gebleven. Dit maakt dat zijn expositie juist zo goed in de traditie van het Groninger Museum past.

 

 

 

Seismic Shift; Los Angeles, Groninger Museum

Seismic Shift; Los Angeles, 2012 (183 x 452 cm)

 

*dit is slechts een detailfoto

Het Groninger Museum heeft het werk ‘Seismic Shift’ van David LaChapelle in 2018 aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt in Den Haag.

Een bezoek aan het Groninger Museum is sowieso de moeite waard, maar de expositie van de eigenzinnige kunstenaar David LaChapelle vind ik een echte ‘must see’. ‘GOOD NEWS FOR MODERN MAN’ is nog te bezichtigen tot en met 28 oktober 2018.

 

Groninger museum, museumnacht 2018

Deze expositie heeft mij, hoe kan het ook anders, niet onberoerd gelaten. Mijn fascinatie voor LaChapelle bleef niet onopgemerkt: voor mijn verjaardag ontving ik het boek van Tasschen ‘LOST + FOUND PART 1’. Een fantastisch naslagwerk van het omvangrijke werk van de kunstenaar. Zo kan ik op mijn gemak de foto’s bekijken om elke keer weer nieuwe, vaak verrassende details te ontdekken.

Groninger Museumnacht

Tenslotte wil ik je nog een laatste tip aan de hand doen. Op zaterdag 8 september as. vindt de tweede editie van de ‘Groninger Museumnacht’ plaats. Het GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum openen hun deuren tot na middernacht (19.00-01.00 uur).

Bezoekers kunnen niet alleen de exposities bekijken maar worden ook getrakteerd op muziek en workshops. En dat voor maar €5,00! Een polsbandje geeft je toegang tot alle musea. Ik ga er zeker naar toe! En jij?

Let me know!

LOVE,

ESTHER

 

 

Volg:

SPRING IS IN THE AIR

19 maart 2018, Hereplein Groningen

Doors of Groningen Adidas trackpants Beckenbauer

Hoera, de lente is officieel begonnen! Hoewel….. buiten is het nog aardig frisjes en de winterjas kan voorlopig nog niet de kast in, vrees ik. Toch begint het voorjaar al aardig te kriebelen. Lekker naar buiten  zonder jas, met blote voeten in je schoenen, een eerste ijsje, met een cocktail op het terras. Heeeerlijk, ik kan bijna niet wachten tot het zover is!

Bekijk bericht

Volg:

Heb je nog altijd geen idee hoe je kerstoutfit er uit zal zien dit jaar? Dan heb ik een last-minute tip voor jou: ga voor een trendy ‘tartan look’!

De ruitjestrend is veelvuldig terug te zien in het modebeeld van deze winter en uiteraard van de kerst. Zo werd ik helemaal geïnspireerd door de campagne ‘A magical holiday’ van Hennes en Mauritz.

H&M Kerst 2017 Tartan plaid trousers

When in doubt just add glitter

De ‘tartan’ broek krijgt een stoere look als deze met een ruimvallende coltrui wordt gestyled. Vind je deze look niet feestelijk genoeg? When in doubt just add glitter! Door een paar zilveren boots onder je broek te dragen, geef je deze look een instant party touch.

Bekijk bericht

Volg:

leren-breien

Een paar jaar geleden zou ik er nooit over nagedacht hebben iets over breien te gaan schrijven. Totdat ik in de magazines de vesten van Kiro by Kim zag.

Bij gebreide items hoeven we allang niet meer aan de door oma gebreide kriebeltruien te denken. Breisels zijn hot en niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Waarom? Er zijn oneindig veel variaties mogelijk en ze zijn heerlijk warm. Er zijn fijngebreide truien en vesten die net een beetje die extra klasse hebben, maar ook grofgebreide exemplaren die een lekker stoer effect geven.

kirobykim-2016

Zelf ben ik zo geïnspireerd geraakt dat ik inmiddels weer begonnen ben met breien. Mijn doel is om in ieder geval een vest te maken dat minstens zo goed is als die van Kim. In de komende posts in mijn blog, hou ik jullie op de hoogte van mijn vorderingen.  Ik heb zelfs een aparte categorie ervoor aangemaakt zodat jullie mijn brei-avontuur kunnen volgen. Natuurlijk zijn er inmiddels meer beroemde brei-fanaten. Kijk je mee naar o.a. de vesten van I Love Mr. Mittens…….

Bekijk bericht

Volg: