LENTEKRIEBELS 

 

Wat vliegt de tijd; het is al weer maart!

De dagen worden langer, de krokussen verschijnen overal en ik heb zelfs de eerste narcissen al gezien. De winter maakt langzaamaan plaats voor de toch wel onvermijdelijke lentekriebels…..

Op deze druilerige zondagmiddag blik ik graag even terug op afgelopen week. De weersomstandigheden waren natuurlijk uitzonderlijk voor de tijd van het jaar, maar wat was het genieten geblazen. Winterjas uit, sneakertjes aan en op zaterdag al slenterend door de binnenstad van Groningen smullen van een eerste softijsje . Kortom, een heel plezierig begin van het weekend.

 

‘Chill Happy’

Op zondag was het aangenaam vertoeven in onze tuin. Een uitstekende gelegenheid om mijn nieuwe hangstoel ‘Chill Happy’ van Tropilex eens te testen.

Deze 1-persoons hangstoel is gemaakt van polycotton en wordt bevestigd aan een zgn. houten ‘spreidstok’. Je kunt deze hangstoel m.b.v. een ophangset aan een boomtak bevestigen en voila je bent klaar om lekker te gaan chillen! Heb je geen boom in je tuin of heb je zelfs helemaal geen tuin maar een balkon? Geen probleem, er is tevens een hangstoelstandaard beschikbaar. Voor elk wat wils dus.

Ik heb er voor gekozen mijn hangstoel in onze dakplataan achter in de tuin te hangen. Heb wat bijpassende vrolijk gekleurde kussentjes en een fleece dekentje erbij gezocht en testen maar. Eerlijk is eerlijk, deze hangstoel doet zijn naam eer aan: het was echt een ‘Chill Happy’ moment zo in het voorjaarszonnetje. Kan haast niet wachten om in de zomer onder het bladerdak van de plataan plaats te nemen in mijn nieuwe stoel. Een beetje lezen, een beetje mijmeren en een cocktail op z’n tijd….. Hmmm, misschien dan ook maar de ‘utility pocket’ bestellen? Wel zo praktisch, heb je al je benodigdheden meteen binnen handbereik.

‘Chill Happy’ hangstoel

Een leuke bijkomstigheid is dat Tropilex aan ‘Fair Trade’ / ‘Fair Productie’ doet. Door regelmatig de fabrieken te bezoeken, zien ze er op toe dat werknemers een goed salaris ontvangen, voldoende pauze krijgen en werkzaam zijn op een schone werkplek.

Heb jij al zin gekregen in het voorjaar?

LET ME KNOW!

LOVE,

Esther

 

Volg:

CHIHULY

GRONINGER MUSEUM 

Expositie CHIHULY

 

De tentoonstelling van de beroemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly in het Groninger Museum wilde ik heel graag bezoeken in het nieuwe jaar. Geveld door griep moest ik mijn bezoek uitstellen, maar vorige week woensdag was het dan zover.

Na een heerlijke lunch in ‘Strandpaviljoen Paterswolde’ in Haren, vertrokken we richting Groningen. Op vertoon van onze polsbandjes van de Groninger Museumnacht 2018 ontvingen we twee toegangskaartjes voor het Groninger Museum. Hoe leuk is dat?!

Voordat we aan de tentoonstelling begonnen, keken we een film over het leven en werk van Dale Chihuly: een korte impressie waardoor je alvast een beetje geprikkeld wordt…. Dat beloofde veel goeds!

 

Dale Chihuly Float Boat Groninger Museum

Bekijk bericht

Volg:

VEGA (KERST)RECEPTEN

BBS Goodfood's winterspecial 2018

‘BBC Good food – Vega winterspecial’

Zal ik wel zal ik niet… Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb ik besloten om vlees voortaan te laten staan.

Bekijk bericht

Volg:

Hi there,

Zoals jullie misschien weten, heb ik mijn eigen bedrijf Outstanding. Al weer vier jaar verzorg ik met veel plezier cursussen en bijlessen aan volwassenen en aan studenten in het voortgezet onderwijs en in het MBO. Sinds twee jaar is mijn bedrijf gehuisvest in een prachtig pand aan de Rijksstraatweg in Haren (Groningen).

Outstanding Classroom Haren Groningen Eelde Paterswolde Glimmen

Kantoor Outstanding

Bekijk bericht

Volg:

A SUNDAY AFTERNOON AT THE GRONINGER MUSEUM

Expositie David LaChapelle

Op een druilerige zondagmiddag, eind april, ben ik naar de expositie van David LaChapelle in het Groninger Museum geweest. ‘GOOD NEWS FOR MODERN MAN’ is de eerste grote expositie van zijn werk in een Nederlands museum en dan ook nog eens in mijn geboortestad Groningen!

Naast de klassiekers van LaChapelle wordt zijn meest recente werk getoond in deze expositie. Misschien gaat er niet meteen een belletje rinkelen bij het horen van LaChapelle’s naam? Ik ben er zeker van dat velen de iconische foto van rapster Lil’ Kim met het Louis Vuitton monogram kennen.

Lil' Kim: Luxury Item; New York, 1999

Lil’ Kim: Luxury Item; New York, 1999

 

Bekijk bericht

Volg: