Blog Outstanding Groningen Nederland http://out-standing.nl/blog Fashion & Lifestyle Blog by Esther Roos Groningen Fri, 13 Sep 2019 09:47:51 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.4 http://out-standing.nl/blog/wp-content/uploads/2016/09/cropped-favicon-blog-32x32.png Blog Outstanding Groningen Nederland http://out-standing.nl/blog 32 32 95178902 BIO ACTIVE CARE BY MINERAL CARE http://out-standing.nl/blog/bio-active-care-by-mineral-care/ http://out-standing.nl/blog/bio-active-care-by-mineral-care/#respond Fri, 13 Sep 2019 09:43:28 +0000 http://out-standing.nl/blog/?p=2077 BIO ACTIVE CARE BY MINERAL CARE

SKIN CARE

Het belang van een goede huidverzorging

Je huid is je visitekaartje en ik vind het belangrijk om deze goed te verzorgen en te beschermen. Zo gebruik ik bijvoorbeeld een dagcrème met een hoge SP factor en zit er altijd een zonnebril in mijn handtas.

Lees je mee ? BIO ACTIVE CARE BY MINERAL CARE at Blog Outstanding Groningen Nederland.

]]>
SKIN CARE

Het belang van een goede huidverzorging

Je huid is je visitekaartje en ik vind het belangrijk om deze goed te verzorgen en te beschermen. Zo gebruik ik bijvoorbeeld een dagcrème met een hoge SP factor en zit er altijd een zonnebril in mijn handtas. Zodra de eerste zonnestralen doorkomen, draag ik mijn zonnebril. Verder probeer ik er voor te zorgen dat ik gedurende de dag voldoende water drink. Ik moet toegeven dat het me zomers vaak beter afgaat dan ’s winters…

Bio Active Care

Daily routine

Mijn dagelijkse routine bestaat kortweg uit: dagcrème aanbrengen, make-up aanbrengen/verwijderen, reinigen en nachtcrème aanbrengen. Daarnaast neem ik 1 keer per week een gezichtsmaskertje en geef ik mijn gezicht een lichte scrubmassage. Op het moment dat mijn gezicht wat droog aanvoelt, breng ik als extraatje een serum aan. Dit alles aangevuld met bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste.

Een tijdje geleden werd mij door ‘Mineral Skin Cosmetics’ gevraagd of ik de Nourishing Vitamin Capsules van Bio Active Care wilde reviewen. Hoewel compleet nieuw voor mij, leek het mij erg leuk om dit huidverzorgingsprodukt te testen en te beoordelen.

 

De box van Bio Active Care

Gezichtsverzorging Bio Active Care Bio Active Care Mineral Care

Ik heb een box ontvangen met 21 vitamine capsules t.w.v. €53,-. De bijsluiter belooft dat deze kuur je huid een oppepper geeft en in balans brengt. Dat klinkt veelbelovend!

De kuur

Je kunt de capsules gebruiken in kuurverband 1 keer per week of als een 7-daagse kuur met steeds 1 week rust. Ik heb besloten om voor de laatste mogelijkheid te gaan: dus 3 keer een week de ampullen dagelijks als vervanging van de nachtcreme gebruiken met steeds een week rust er tussenin.

Het gebruik van het serum is eigenlijk vrij eenvoudig: je draait de ampullen open en vervolgens breng je het serum al masserend aan op je gezicht en hals. De textuur van het serum is erg prettig en laat zich heel goed aanbrengen. De hoeveelheid is voldoende en wordt door de huid goed opgenomen. Het serum geeft je huid een instant boost; het geeft een fris gevoel en ruikt zeer aangenaam. Na de stopweek merkte ik dat ik er naar uit keek om weer te beginnen met de ampullen.

Ik ben zeer tevreden over het resultaat na afloop van de kuur. Mijn huid voelt zacht en gladjes en heeft een frisse uitstraling. Ik durf het gerust een ‘feel good’ produkt te noemen; je huid krijgt de beloofde oppepper en is weer veel meer in balans. Ik zou het zeker aanraden! Gezien het prijskaartje van €53,- en de effectiviteit van het serum zou ik denk ik wel kiezen voor een kuurverband van 1 ampul per week als vervanging van mijn gebruikelijke nachtcrème. 

En jij, gebruik jij wel eens een serum? Zou je het serum van Mineral Skin Cosmetics eens willen proberen?

Let me know!

 

LOVE,

Esther

 

 

 

]]>
http://out-standing.nl/blog/bio-active-care-by-mineral-care/feed/ 0 2077
Mañana Mañana http://out-standing.nl/blog/manana-manana/ http://out-standing.nl/blog/manana-manana/#comments Wed, 21 Aug 2019 14:08:15 +0000 http://out-standing.nl/blog/?p=2018 Mañana Mañana

Mañana Mañana

FESTIVAL SEASON 

Het is al weer eventjes geleden, maar toch wil ik graag nog mijn belevenissen op het Mañana Mañana festival met jullie delen. De editie van 2019 vond plaats van donderdag 13 juni tot en met zondag 16 juni.

Lees je mee ? Mañana Mañana at Blog Outstanding Groningen Nederland.

]]>
Mañana Mañana

FESTIVAL SEASON 

Het is al weer eventjes geleden, maar toch wil ik graag nog mijn belevenissen op het Mañana Mañana festival met jullie delen. De editie van 2019 vond plaats van donderdag 13 juni tot en met zondag 16 juni.

Eerlijk gezegd was ik niet op de hoogte van het bestaan van dit sympathieke festival in de provincie Gelderland. Een festival dat zich maar moeilijk laat omschrijven. Ik ga het toch proberen: ‘feel good festival’ dekt wel een beetje de lading voor mij. Zodra we het festivalterrein opliepen, was de gemoedelijke en positieve sfeer voelbaar. De weergoden waren ons uitermate gunstig gezind en het mooie, zomerse weer heeft uiteraard een niet onbelangrijk aandeel in deze sfeer gehad…

Het festivalterrein – Landgoed ‘Vorden’

Mañana Mañana 2019 Mañana Mañana playground Flower power Mañana Mañana 

Crossing the bridge, into the woods.

WAT IS HET Mañana Mañana FESTIVAL?

Zoals ik eerder al zei, is het een echt ‘feel good festival’. In de eerste plaats vind ik de locatie van het festival, landgoed Vorden, een magische sfeer uitademen. Vooral ’s avonds zorgen de belichting van het kasteel, de talloze lampjes en verscheidene kampvuren voor een feeërieke sfeer. En daarnaast biedt het een zeer gevarieerd programma met enthousiaste deelnemers.

Van jong tot oud, het programma had voor iedereen wel iets leuks in petto. Er waren 7 verschillende muziekpodia, van blues op de ‘Veranda’ tot klassieke muziek in het ‘Drijf-in-theater’.  In het bos was er een heuse ‘Oase’ ingericht met hottubs, een massagesalon, een waterpijplounge en heel verrassend, een dichthok. Op deze plek kon je je laten verrassen door de Dichter des Achterhoeks, Eva Schuurman, met een persoonlijk vers. Voor de waaghalzen onder de festivalgangers was er dit jaar de ‘Tokkelbaan’ vanuit de kasteeltoren. Al tokkelend in vliegende vaart over het water richting het muziekpodium; hoe cool is dat?

Aan de andere kant van het bos was er speciaal voor de kinderen een ‘Speelbos’ ingericht met diverse activiteiten; waaronder broodjes bakken, dromenvangers knutselen, shirts versieren, marsmallows roosteren. Er was zelfs een kinderzweefmolen!

Uiteraard mogen lekker eten en drinken niet ontbreken op een festival. Op een open plek in het bos stonden allerhande foodtrucks in een cirkel opgesteld. De keuze was reuze; gelukkig niet alleen maar een vette hap en ook de vegetariërs was men niet vergeten. Ik heb echt heerlijke couscous met feta, rucola en tomaatjes gegeten. Yummy! Er was voldoende plaats aan de lange tafels en banken (gemaakt van boomstammen) in het midden van de cirkel.

Een kleine impressie van het festival.

Bosgeesten Mañana Mañana 

Food trucks.

 

Good food & good music.

Vegetarische Risotto Mañana Mañana Birds that change colour Mañana Mañana  Treeart, Houtkunst Mañana Mañana  Festival Outfit Mañana Mañana 

Magic lights in the woods.

Uiteraard viel er nog veel meer te beleven op het Mañana Mañana festival. Zo was er ook nog het openluchttheater, de tweedehandskledingmarkt (*met veel vintage Levi’s jeans :-))), de festivalsmid, een workshop bloemenkransen maken, het open podium etc. Teveel om op te noemen, maar ik hoop dat je inmiddels een aardige indruk gekregen hebt.

Nieuwsgierig geworden? Het Mañana Mañana festival 2020 vindt plaats van 18 juni tot en met 21 juni. Ik heb het in ieder geval superleuk gevonden en vind het zeker een aanrader! Mocht je niet in de buurt wonen, dan kun je besluiten om op de aan het festivalterrein grenzende camping te verblijven. Of je gaat op zoek naar een bed & breakfast in de omgeving van het landgoed. Dat laatste hebben wij gedaan en dat is uitstekend bevallen. Er was voldoende parkeergelegenheid in een weiland nabij het festivalterrein en van daaruit kon je je eventueel met paard en wagen naar de ingang van het festival laten vervoeren. Goed geregeld dus!

P.S.:  Lees voor meer info over de muziek  op het festival ook eens de post van Joost.

 

Welk festival heb jij bezocht of ga je misschien nog bezoeken deze zomer?

Let me know!

 

LOVE,

Esther

]]>
http://out-standing.nl/blog/manana-manana/feed/ 2 2018
Lentekriebels http://out-standing.nl/blog/lentekriebels/ http://out-standing.nl/blog/lentekriebels/#comments Fri, 08 Mar 2019 21:59:16 +0000 http://out-standing.nl/blog/?p=1953 Lentekriebels

LENTEKRIEBELS 

 

Wat vliegt de tijd; het is al weer maart!

De dagen worden langer, de krokussen verschijnen overal en ik heb zelfs de eerste narcissen al gezien. De winter maakt langzaamaan plaats voor de toch wel onvermijdelijke lentekriebels…..

Op deze druilerige zondagmiddag blik ik graag even terug op afgelopen week.

Lees je mee ? Lentekriebels at Blog Outstanding Groningen Nederland.

]]>
LENTEKRIEBELS 

 

Wat vliegt de tijd; het is al weer maart!

De dagen worden langer, de krokussen verschijnen overal en ik heb zelfs de eerste narcissen al gezien. De winter maakt langzaamaan plaats voor de toch wel onvermijdelijke lentekriebels…..

Op deze druilerige zondagmiddag blik ik graag even terug op afgelopen week. De weersomstandigheden waren natuurlijk uitzonderlijk voor de tijd van het jaar, maar wat was het genieten geblazen. Winterjas uit, sneakertjes aan en op zaterdag al slenterend door de binnenstad van Groningen smullen van een eerste softijsje . Kortom, een heel plezierig begin van het weekend.

 

‘Chill Happy’

Op zondag was het aangenaam vertoeven in onze tuin. Een uitstekende gelegenheid om mijn nieuwe hangstoel ‘Chill Happy’ van Tropilex eens te testen.

Deze 1-persoons hangstoel is gemaakt van polycotton en wordt bevestigd aan een zgn. houten ‘spreidstok’. Je kunt deze hangstoel m.b.v. een ophangset aan een boomtak bevestigen en voila je bent klaar om lekker te gaan chillen! Heb je geen boom in je tuin of heb je zelfs helemaal geen tuin maar een balkon? Geen probleem, er is tevens een hangstoelstandaard beschikbaar. Voor elk wat wils dus.

Ik heb er voor gekozen mijn hangstoel in onze dakplataan achter in de tuin te hangen. Heb wat bijpassende vrolijk gekleurde kussentjes en een fleece dekentje erbij gezocht en testen maar. Eerlijk is eerlijk, deze hangstoel doet zijn naam eer aan: het was echt een ‘Chill Happy’ moment zo in het voorjaarszonnetje. Kan haast niet wachten om in de zomer onder het bladerdak van de plataan plaats te nemen in mijn nieuwe stoel. Een beetje lezen, een beetje mijmeren en een cocktail op z’n tijd….. Hmmm, misschien dan ook maar de ‘utility pocket’ bestellen? Wel zo praktisch, heb je al je benodigdheden meteen binnen handbereik.

‘Chill Happy’ hangstoel

Een leuke bijkomstigheid is dat Tropilex aan ‘Fair Trade’ / ‘Fair Productie’ doet. Door regelmatig de fabrieken te bezoeken, zien ze er op toe dat werknemers een goed salaris ontvangen, voldoende pauze krijgen en werkzaam zijn op een schone werkplek.

Heb jij al zin gekregen in het voorjaar?

LET ME KNOW!

LOVE,

Esther

 

]]>
http://out-standing.nl/blog/lentekriebels/feed/ 9 1953
CHIHULY GRONINGER MUSEUM http://out-standing.nl/blog/chihuly-groninger-museum/ http://out-standing.nl/blog/chihuly-groninger-museum/#comments Mon, 21 Jan 2019 13:52:37 +0000 http://out-standing.nl/blog/?p=1903 CHIHULY GRONINGER MUSEUM

CHIHULY
GRONINGER MUSEUM 

Expositie CHIHULY

 

De tentoonstelling van de beroemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly in het Groninger Museum wilde ik heel graag bezoeken in het nieuwe jaar. Geveld door griep moest ik mijn bezoek uitstellen, maar vorige week woensdag was het dan zover.

Lees je mee ? CHIHULY GRONINGER MUSEUM at Blog Outstanding Groningen Nederland.

]]>
CHIHULY

GRONINGER MUSEUM 

Expositie CHIHULY

 

De tentoonstelling van de beroemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly in het Groninger Museum wilde ik heel graag bezoeken in het nieuwe jaar. Geveld door griep moest ik mijn bezoek uitstellen, maar vorige week woensdag was het dan zover.

Na een heerlijke lunch in ‘Strandpaviljoen Paterswolde’ in Haren, vertrokken we richting Groningen. Op vertoon van onze polsbandjes van de Groninger Museumnacht 2018 ontvingen we twee toegangskaartjes voor het Groninger Museum. Hoe leuk is dat?!

Voordat we aan de tentoonstelling begonnen, keken we een film over het leven en werk van Dale Chihuly: een korte impressie waardoor je alvast een beetje geprikkeld wordt…. Dat beloofde veel goeds!

 

Dale Chihuly Float Boat Groninger Museum

‘Float Boat’

“I want people to be overwhelmed with light and color in a way that they’ve never experienced.” – DALE CHIHULY

Groninger Museum Chihuly Chihuly Grand Stairwell Chihuly Groninger Museum

 ‘Grand Stairwell Installation’

In 1986 begon Chihuly te experimenteren met zijn Persians -serie. De Grand Stairwell Installation  is speciaal voor het Groninger Museum ontworpen en bevat de grootste Persians ooit gemaakt.

Wat mij betreft een van de highlights van deze tentoonstelling. Het licht, de kleuren, het visgraatmotief; in een woord: adembenemend! Je krijgt bijna zin om ze te plukken. (*zie detailfoto)

Mille Fiori Dale Chihuly Groninger Museum

‘Mille Fiori’

‘Mille Fiori’

Het grootste spektakel van deze tentoonstelling is ‘Mille Fiori’: een tuin van glas vol gewaagde en kleurrijke elementen. Geïnspireerd op Chihuly’s herinneringen aan de indrukwekkende tuinen van zijn moeder. De vormen, de kleurenpracht, de weerspiegelingen, de afmetingen; geloof me, je komt ogen te kort! Wat een indrukken! Helemaal overweldigd ben ik er bij weggelopen om even later weer terug te komen. AMAZING!

Sapphire Neon Tumbleweeds

‘Pendleton Blankets’

Heel bijzonder vind ik de Cylinder-serie, geïnspireerd op Amerikaans-Indiaanse dekens. In zijn studietijd begon Chihuly al met het verzamelen van onder andere Pendleton dekens. De kleurrijke patronen van deze dekens hebben een grote invloed gehad op Chiculy.

Pendleton Blankets Chihuly

Deze tentoonstelling is speciaal voor het Groninger Museum samengesteld in samenwerking met de Chihuly Studio en is nog te bezoeken tot en met 5 mei as. Ik zou zeggen: doen! Het is een echte aanrader. (*Tip: bekijk online eens het magazine ‘GRONINGER MUSEUM‘)

Ondertussen staat er een nieuw doel op mijn ‘bucketlist’. Graag zou ik eens de permanente presentatie ‘Chihuly Glass and Gardens’ in Seattle bezoeken. Well, who knows…..

Ben jij al naar de tentoonstelling CHIHULY in het Groninger Museum geweest? Let me know!

LOVE,

Esther

]]>
http://out-standing.nl/blog/chihuly-groninger-museum/feed/ 7 1903
Feestelijk vega is de nieuwe kersttrend http://out-standing.nl/blog/feestelijk-vega-is-de-nieuwe-kersttrend/ http://out-standing.nl/blog/feestelijk-vega-is-de-nieuwe-kersttrend/#comments Mon, 10 Dec 2018 12:56:59 +0000 http://out-standing.nl/blog/?p=1853 Feestelijk vega is de nieuwe kersttrend

Zal ik wel zal ik niet... Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb ik besloten om vlees voortaan te laten staan.

Dit was een paar maanden geleden en ik moet zeggen dat het heel goed bevalt. Nu ben ik nooit een echte vleeseter geweest, maar de knop moest nog wel definitief om. De aarzeling die ik had ("Is het lastig om vegetariër te zijn?" ) is nu verdwenen

Lees je mee ? Feestelijk vega is de nieuwe kersttrend at Blog Outstanding Groningen Nederland.

]]>
VEGA (KERST)RECEPTEN

BBS Goodfood's winterspecial 2018

‘BBC Good food – Vega winterspecial’

Zal ik wel zal ik niet… Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb ik besloten om vlees voortaan te laten staan.

Dit was een paar maanden geleden en ik moet zeggen dat het heel goed bevalt. Nu ben ik nooit een echte vleeseter geweest, maar de knop moest nog wel definitief om. De aarzeling die ik had (“Is het lastig om vegetariër te zijn?” ) is nu verdwenen.

Tegenwoordig zijn er voldoende alternatieven voor vleesprodukten te vinden in de supermarkt. Van vegetarische burgers en gehakt tot vegetarische spekjes. En niet geheel onbelangrijk, ze zijn nog eens lekker ook! Het enige minpuntje tot nu toe vind ik de vegetarische rookworsten, maar ach er zijn ergere dingen in het leven…

Daarnaast zijn er natuurlijk de vega recepten; feestelijke vegetarische recepten voor de kerst zijn zelfs een nieuwe trend. De kersteditie 2018 van de ‘Allerhande’ heeft heel wat tongen losgemaakt. In deze uitgave is er opvallend veel aandacht voor de vegatrend. Een beetje minder vlees eten kan geen kwaad, dus het is altijd leuk om je hier eens in te verdiepen toch?

Wij brengen de kerstdagen o.a. door met vrienden in Friesland. Voor deze gelegenheid wil ik gebruik maken van de ‘Vega winterspecial’ van BBC Good food. In dit bookazine staan heerlijke vegetarische gerechten voor een glamour-kerstmenu. Ik kan haast niet wachten tot het zover is!

Naast aandacht voor de feestdagen, is er in deze uitgave eveneens aandacht voor andere trends: winterse salades, zomerse stamppotten etc. Kortom de winter was nog nooit zo smakelijk!

Zoals je merkt, ben ik erg enthousiast over de recepten in deze uitgave van ‘Good food’. Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar ik heb alvast een recept voor de lunch uitgeprobeerd. En met succes kan ik wel zeggen…

 

LUNCH TIME

BBS Goodfood's winterspecial 2018

 

Gepocheerd ei op geroosterd brood met boerenkool en tomaten

Een eenvoudig te bereiden lunch en bovendien zeer smakelijk! Ik heb, zoals gezegd, weinig op met koken maar de bereiding van deze lunch was heel goed te doen. Een ei pocheren? Dit was nieuw voor mij, maar dankzij de instructies van Jamie Oliver is het helemaal goedgekomen.

 

Taa daa, zie hier het eindresultaat! In ‘no time’ tover je een gezonde en bovendien heerlijke lunchmaaltijd op tafel. Een echte aanrader voor zowel vegetariërs als vleeseters.

 

De ‘Vega winterspecial’ van ‘BBC Good food’ is verkrijgbaar in de winkels (AH, Bruna, AKO, Jumbo) en online bij de webshop van F&L media.

Waar haal jij je kookinspiratie vandaan? LET ME KNOW …

Love,

Esther

]]>
http://out-standing.nl/blog/feestelijk-vega-is-de-nieuwe-kersttrend/feed/ 6 1853
Outstanding Classroom http://out-standing.nl/blog/outstanding-classroom/ http://out-standing.nl/blog/outstanding-classroom/#comments Wed, 26 Sep 2018 12:26:22 +0000 http://out-standing.nl/blog/?p=1831 Outstanding Classroom

Hi there,

Zoals jullie misschien weten, heb ik mijn eigen bedrijf Outstanding. Al weer vier jaar verzorg ik met veel plezier cursussen en bijlessen aan volwassenen en aan studenten in het voortgezet onderwijs en in het MBO. Sinds twee jaar is mijn bedrijf gehuisvest in een prachtig pand aan de Rijksstraatweg in Haren (Groningen).

Lees je mee ? Outstanding Classroom at Blog Outstanding Groningen Nederland.

]]>
Hi there,

Zoals jullie misschien weten, heb ik mijn eigen bedrijf Outstanding. Al weer vier jaar verzorg ik met veel plezier cursussen en bijlessen aan volwassenen en aan studenten in het voortgezet onderwijs en in het MBO. Sinds twee jaar is mijn bedrijf gehuisvest in een prachtig pand aan de Rijksstraatweg in Haren (Groningen).

Outstanding Classroom Haren Groningen Eelde Paterswolde Glimmen

Kantoor Outstanding

BACK TO SCHOOL?

Zo aan het begin van het schooljaar zit ik boordevol plannen. Mijn eerste doel was het aanbod van de lessen verder uit te breiden. Na enig onderzoek leek het mij zinvol het aanbod uit te breiden met de vakken wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Inmiddels heb ik voor deze exacte vakken een bijlesgever met ruime ervaring gevonden. Dit nieuwe aanbod van exacte vakken is een spannende uitdaging. Zelf blijf ik natuurlijk echt een talenmens.

Bijles Haren paterswolde eelde Groningen

VERDERE PLANNEN?

Jazeker, ik zit vol met plannen! De afgelopen jaren heb ik wel geleerd om in mijn enthousiasme niet teveel hooi op mijn vork te nemen.

Ik wil echter al een aantal jaren mijn werving aanpakken. Mond tot mond reclame blijft natuurlijk een goede manier, maar het belang van goede websites wil ik ook onderstrepen. Ja je leest het goed: websites. Naast het aanbod van lessen/cursussen bied ik eveneens tweedehandskleding aan in mijn webwinkel. Daarover in een volgende post misschien meer.

Ten tweede wil ik graag de vindbaarheid van mijn websites vergroten. In mijn bedrijf is een docent aanwezig, die wordpress cursussen verzorgd. Ik heb hem de opdracht gegeven om aan deze doelstelling te werken en deze te realiseren.

 

Tenslotte wil ik mijn klanten graag iets mee geven als aandenken, een gadget. Het moet iets zijn dat onmiddellijk in het oog springt, opvalt.

JOINZ

(sponsored part)

Onlangs werd ik benaderd door JOINZ. JOINZ is een bedrijf, dat via hun webshop allerlei relatiegeschenken verkoopt. Van pennen, powerbanks tot usb sticks. Alle gadgets kunnen worden voorzien van een logo.

Ik heb een prachtige Curve powerbank van dit bedrijf mogen ontvangen. Echt een perfect hebbedingetje. Een paar weken geleden ben ik naar de Culturele Hoofdstad van Europa, Leeuwarden, geweest. Die dag heb ik vele foto’s en filmpjes voor Instagram met mijn iPhone gemaakt van ‘The Giants’ en mijn accu was dan ook al snel leeg!

The Giants Royal de Luxe

The Giants – Royal de Luxe

 

Gelukkig was dat probleem snel opgelost: een terrasje pakken en mijn telefoon weer snel kunnen opladen met de powerbank van JOINZ. ‘Easy does it’! Daarna kon ik er weer lustig op los fotograferen en filmen. Jammer dat het logo van OUTSTANDING er niet op staat (LOL).

JOINZ CURVE POWERBANK IPHONE

Powerbank van Joinz

Vind jij relatiegeschenken ook leuk? Wat zou het perfecte relatiegeschenk zijn?

Let me know…..

♥LOVE, ESTHER♥

]]>
http://out-standing.nl/blog/outstanding-classroom/feed/ 6 1831
David Lachapelle, Groninger Museum http://out-standing.nl/blog/david-lachapelle-groninger-museum/ http://out-standing.nl/blog/david-lachapelle-groninger-museum/#comments Tue, 07 Aug 2018 08:57:46 +0000 http://out-standing.nl/blog/?p=1774 David Lachapelle, Groninger Museum

A SUNDAY AFTERNOON AT THE GRONINGER MUSEUM

Expositie David LaChapelle

Op een druilerige zondagmiddag, eind april, ben ik naar de expositie van David LaChapelle in het Groninger Museum geweest. ‘GOOD NEWS FOR MODERN MAN’ is de eerste grote expositie van zijn werk in een Nederlands museum en dan ook nog eens in mijn geboortestad Groningen!

Lees je mee ? David Lachapelle, Groninger Museum at Blog Outstanding Groningen Nederland.

]]>
A SUNDAY AFTERNOON AT THE GRONINGER MUSEUM

Expositie David LaChapelle

Op een druilerige zondagmiddag, eind april, ben ik naar de expositie van David LaChapelle in het Groninger Museum geweest. ‘GOOD NEWS FOR MODERN MAN’ is de eerste grote expositie van zijn werk in een Nederlands museum en dan ook nog eens in mijn geboortestad Groningen!

Naast de klassiekers van LaChapelle wordt zijn meest recente werk getoond in deze expositie. Misschien gaat er niet meteen een belletje rinkelen bij het horen van LaChapelle’s naam? Ik ben er zeker van dat velen de iconische foto van rapster Lil’ Kim met het Louis Vuitton monogram kennen.

Lil' Kim: Luxury Item; New York, 1999

Lil’ Kim: Luxury Item; New York, 1999

 

BUITENBEENTJE?>

LaChapelle heeft vele beroemdheden voor z’n lens gehad: van David Bowie, Liza Minelli, the Kardashians, Britney Spears, Miley Cirus tot Lil’ Kim. Een aantal daarvan maakt onderdeel uit van deze expositie maar LaChapelle heeft zoveel meer te bieden. In nauw overleg met LaChapelle heeft het museum voor een thematische aanpak gekozen. Gaandeweg wordt je als bezoeker opgenomen in LaChapelle’s  zoektocht naar een nieuwe wereld. Deze ‘reis’ is kritisch, confronterend, maar laat ook een zekere kwetsbaarheid en ontroering zien.

LaChapelle’s werk vind ik bijzonder origineel, met een persoonlijke signatuur. Toch is hij tijdens zijn carriere altijd een beetje het buitenbeentje van de gevestigde kunst gebleven. Dit maakt dat zijn expositie juist zo goed in de traditie van het Groninger Museum past.

 

Seismic Shift; Los Angeles, Groninger Museum

Seismic Shift; Los Angeles, 2012 (183 x 452 cm)

 

*dit is slechts een detailfoto

Het Groninger Museum heeft het werk ‘Seismic Shift’ van David LaChapelle in 2018 aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt in Den Haag.

Een bezoek aan het Groninger Museum is sowieso de moeite waard, maar de expositie van de eigenzinnige kunstenaar David LaChapelle vind ik een echte ‘must see’. ‘GOOD NEWS FOR MODERN MAN’ is nog te bezichtigen tot en met 28 oktober 2018.

 

Groninger museum, museumnacht 2018

Deze expositie heeft mij, hoe kan het ook anders, niet onberoerd gelaten. Mijn fascinatie voor LaChapelle bleef niet onopgemerkt: voor mijn verjaardag ontving ik het boek van Tasschen ‘LOST + FOUND PART 1′. Een fantastisch naslagwerk van het omvangrijke werk van de kunstenaar. Zo kan ik op mijn gemak de foto’s bekijken om elke keer weer nieuwe, vaak verrassende details te ontdekken.

Groninger Museumnacht

Tenslotte wil ik je nog een laatste tip aan de hand doen. Op zaterdag 8 september as. vindt de tweede editie van de ‘Groninger Museumnacht’ plaats. Het GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum openen hun deuren tot na middernacht (19.00-01.00 uur).

Bezoekers kunnen niet alleen de exposities bekijken maar worden ook getrakteerd op muziek en workshops. En dat voor maar €5,00! Een polsbandje geeft je toegang tot alle musea. Ik ga er zeker naar toe! En jij?

Let me know!

LOVE,

ESTHER

 

 

LaChapelle Groningen ]]>
http://out-standing.nl/blog/david-lachapelle-groninger-museum/feed/ 14 1774
♥ COLOURS AND STRIPES ♥ http://out-standing.nl/blog/colours-and-stripes/ http://out-standing.nl/blog/colours-and-stripes/#comments Sun, 25 Mar 2018 16:31:55 +0000 http://out-standing.nl/blog/?p=1728 ♥ COLOURS AND STRIPES ♥

SPRING IS IN THE AIR

Hoera, de lente is officieel begonnen! Hoewel….. buiten is het nog aardig frisjes en de winterjas kan voorlopig nog niet de kast in, vrees ik. Toch begint het voorjaar al aardig te kriebelen. Lekker naar buiten  zonder jas, met blote voeten in je schoenen, een eerste ijsje, met een cocktail op het terras.

Lees je mee ? ♥ COLOURS AND STRIPES ♥ at Blog Outstanding Groningen Nederland.

]]>
SPRING IS IN THE AIR

19 maart 2018, Hereplein Groningen

Doors of Groningen Adidas trackpants Beckenbauer

Hoera, de lente is officieel begonnen! Hoewel….. buiten is het nog aardig frisjes en de winterjas kan voorlopig nog niet de kast in, vrees ik. Toch begint het voorjaar al aardig te kriebelen. Lekker naar buiten  zonder jas, met blote voeten in je schoenen, een eerste ijsje, met een cocktail op het terras. Heeeerlijk, ik kan bijna niet wachten tot het zover is!

‘Spring is when you feel like whistling’

H&M Blazer

Voorjaar betekent ook ‘KLEUR bekennen’. In de voorjaarsmode zie je verrassend veel regenboogkleuren en strepen. Daar word je toch alleen al vrolijk van! Ook die leuke trackpants met strepen zijn nog steeds helemaal hot. Ik heb gekozen voor een knalgeel exemplaar uit de herencollectie van Adidas (type Beckenbauer) bij JD Sports. Nu draag ik ze nog met mijn patent leather boots van Dr Martens, maar straks combineer ik deze pants ook met mijn sneakers of een leuk slippertje. Misschien hou jij niet zo van geel? Geen probleem, deze broek is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

‘Everybody is nicer to me when I’m in yellow’

‘Stripes go with everything’

Streepjesshirts kunnen eigenlijk altijd. Met een klassieke, Bretonse streep zit je goed, maar ga ook eens voor een variant in vrolijke zomerse kleuren. Het label Ambika heeft een ruim assortiment truitjes in diverse kleuren en voor een betaalbare prijs. In de webshop van Chicas Winny en Alice zijn ze momenteel met een leuke korting verkrijgbaar (www.chicaswinnyalice.com). Een echte aanrader dus!

Ik vind dat je look pas helemaal af is met een leuke tas. Mijn knalrode bowlingtas van NIKKIE blijft een van mijn favorieten (* zie ook mijn blogpost ‘baghoarder’). Daarnaast ben ik ook fan van crossbodybags. Bij Zara en Stradivarius hebben ze volop keuze uit verschillende kleurtjes en ze zijn nog eens leuk geprijsd ook.

 

Bowling Bag Nikkie DR. MARTENS 1460 PATENT LAKLEER Prachtig Vest Kiro by Kim

Op mijn wishlist staat een chunky knit van Kiro by Kim. Ze heeft de meest prachtige handgebreide truien en vesten in haar collectie. Mijn favoriet is dit gestreepte vest in blauw/ zwart/ rood/ oranje. Een heerlijk warm vest, zodat je straks ‘met zonder jas aan’ 😉 naar buiten kunt gaan. Deze staat met stip bovenaan mijn wensenlijstje……

Welke voorjaarskleur(en) is/ zijn jouw favoriet? Let me know.

LOVE,

ESTHER

 

 

]]>
http://out-standing.nl/blog/colours-and-stripes/feed/ 16 1728
Tartan; always a good idea for Christmas! http://out-standing.nl/blog/tartan-plaid-kerst2017-mode/ http://out-standing.nl/blog/tartan-plaid-kerst2017-mode/#comments Wed, 20 Dec 2017 15:24:44 +0000 http://out-standing.nl/blog/?p=1657 Tartan; always a good idea for Christmas!

De Tartan Look, de kerstoutfit van 2017! De ruitjestrend is veelvuldig terug te zien in het modebeeld van deze winter en uiteraard van de kerst.

Lees je mee ? Tartan; always a good idea for Christmas! at Blog Outstanding Groningen Nederland.

]]>
Heb je nog altijd geen idee hoe je kerstoutfit er uit zal zien dit jaar? Dan heb ik een last-minute tip voor jou: ga voor een trendy ‘tartan look’!

De ruitjestrend is veelvuldig terug te zien in het modebeeld van deze winter en uiteraard van de kerst. Zo werd ik helemaal geïnspireerd door de campagne ‘A magical holiday’ van Hennes en Mauritz.

H&M Kerst 2017 Tartan plaid trousers

When in doubt just add glitter

De ‘tartan’ broek krijgt een stoere look als deze met een ruimvallende coltrui wordt gestyled. Vind je deze look niet feestelijk genoeg? When in doubt just add glitter! Door een paar zilveren boots onder je broek te dragen, geef je deze look een instant party touch.

Nadat ik bij H&M de ruitjesbroek had gescoord, kwam ik in de sale bij Zalando een paar te gekke zilveren booties van Topshop tegen. Gelukkig was mijn maat nog op voorraad. Lucky me! Nu moest ik nog een rode gebreide trui met col zien te vinden. Het rode exemplaar op de foto leek me perfect. Na deze gepast te hebben, kwam ik tot de conclusie dat de trui een beetje te ‘boxy’ was. Bij de onlangs geopende Stradivarius in de Herestraat in Groningen vond ik gelukkig een wat langere knalrode, wollen coltrui. Voor maar €25,95! Shopmissie geslaagd, dit wordt mijn look voor Eerste Kerstdag…..

Christmas 2017 Outstanding Golden Puffer Tartan H&M Pharrell Williams G-star Elwood Kerst 2017 HM kerst 2017 tartan plaid

 

 

Sneeuw pret 2017 in G-star Elwood

Walking in a winter wonderland

 

G-star Elwood Nederland

Helaas was het maar van korte duur, maar wat zag het landschap er weer betoverend uit met deze mooie deken van sneeuw. Christmas is near and I’m still dreaming of a white Christmas.

Hier draag ik mijn G-star ruitjesbroek (type Elwood, designed by Pharrell) in combinatie met de rode coltrui van Stradivarius. Helemaal klaar om in deze sportieve outfit het sneeuwbalgevecht aan te gaan 🙂 De boots met luipaardprint maken ook hier de look helemaal af. Print op print; hoe cool is dat?!

HM plaid trouser 2017

Christmas shopping in Groningen

Tartan plaid blanket scarves Sacha chain boots, Plaid shawl River Island Blanket Scarf Outstandingmode.nl Zilveren booties top shop Tartan Scarf Outstanding 2017

Superleuk die ‘tartan’ trend, maar vind je een broek net iets teveel van het goede? Kies er dan voor om je outfit met een ruitjesshawl te pimpen. In de webshop van Outstanding bijvoorbeeld, vind je verschillende kleuren en modellen (zie ook vorige posts). Oei, dat wordt nog moeilijk kiezen…..

Hopelijk heb ik je leuke ideeën aan de hand gedaan met deze post. Wat draag jij tijdens de kerstdagen? LET ME KNOW…..

Fijne kerstdagen!

LOVE,

ESTHER

OUTSTANDING BLOG

 

 

]]>
http://out-standing.nl/blog/tartan-plaid-kerst2017-mode/feed/ 5 1657
CHUNKY KNIT – Zin in Breien – http://out-standing.nl/blog/chunky-knit-zin-in-breien/ http://out-standing.nl/blog/chunky-knit-zin-in-breien/#comments Tue, 12 Dec 2017 12:17:09 +0000 http://out-standing.nl/blog/?p=768 CHUNKY KNIT – Zin in Breien –

Een paar jaar geleden zou ik er nooit over nagedacht hebben iets over breien te gaan schrijven. Totdat ik in de magazines de vesten van Kiro by Kim zag.

Bij gebreide items hoeven we allang niet meer aan de door oma gebreide kriebeltruien te denken. Breisels zijn hot en niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Lees je mee ? CHUNKY KNIT – Zin in Breien – at Blog Outstanding Groningen Nederland.

]]>
leren-breien

Een paar jaar geleden zou ik er nooit over nagedacht hebben iets over breien te gaan schrijven. Totdat ik in de magazines de vesten van Kiro by Kim zag.

Bij gebreide items hoeven we allang niet meer aan de door oma gebreide kriebeltruien te denken. Breisels zijn hot en niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Waarom? Er zijn oneindig veel variaties mogelijk en ze zijn heerlijk warm. Er zijn fijngebreide truien en vesten die net een beetje die extra klasse hebben, maar ook grofgebreide exemplaren die een lekker stoer effect geven.

kirobykim-2016

Zelf ben ik zo geïnspireerd geraakt dat ik inmiddels weer begonnen ben met breien. Mijn doel is om in ieder geval een vest te maken dat minstens zo goed is als die van Kim. In de komende posts in mijn blog, hou ik jullie op de hoogte van mijn vorderingen.  Ik heb zelfs een aparte categorie ervoor aangemaakt zodat jullie mijn brei-avontuur kunnen volgen. Natuurlijk zijn er inmiddels meer beroemde brei-fanaten. Kijk je mee naar o.a. de vesten van I Love Mr. Mittens…….

I just love Mr. Mittens

ilovemrmittens_KnittedCardigan_Khaki39-of-72-800x1000

MIJA_GREYBAG_2

MIJA_GREYBAG_4x

De Espadrilles zijn van het merk ‘Act’ en verkrijgbaar bij Zalando voor € 89,95. Het vest is van “I Love Mr Mittens” van de Belgische ontwerpster Stéphanie Caulier.

 

OEPS… NOG EENTJE DAN….

jules_ce21f

Ben jij ook zo gek op breisels en heb je goede tips of tutorials om zo’n vest te maken laat het mij hieronder weten!

LOVE ESTHER

 

]]>
http://out-standing.nl/blog/chunky-knit-zin-in-breien/feed/ 10 768