CHIHULY GRONINGER MUSEUM

CHIHULY

GRONINGER MUSEUM 

Expositie CHIHULY

 

De tentoonstelling van de beroemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly in het Groninger Museum wilde ik heel graag bezoeken in het nieuwe jaar. Geveld door griep moest ik mijn bezoek uitstellen, maar vorige week woensdag was het dan zover.

Na een heerlijke lunch in ‘Strandpaviljoen Paterswolde’ in Haren, vertrokken we richting Groningen. Op vertoon van onze polsbandjes van de Groninger Museumnacht 2018 ontvingen we twee toegangskaartjes voor het Groninger Museum. Hoe leuk is dat?!

Voordat we aan de tentoonstelling begonnen, keken we een film over het leven en werk van Dale Chihuly: een korte impressie waardoor je alvast een beetje geprikkeld wordt…. Dat beloofde veel goeds!

 

Dale Chihuly Float Boat Groninger Museum

‘Float Boat’

“I want people to be overwhelmed with light and color in a way that they’ve never experienced.” – DALE CHIHULY

 ‘Grand Stairwell Installation’

In 1986 begon Chihuly te experimenteren met zijn Persians -serie. De Grand Stairwell Installation  is speciaal voor het Groninger Museum ontworpen en bevat de grootste Persians ooit gemaakt.

Wat mij betreft een van de highlights van deze tentoonstelling. Het licht, de kleuren, het visgraatmotief; in een woord: adembenemend! Je krijgt bijna zin om ze te plukken. (*zie detailfoto)

Mille Fiori Dale Chihuly Groninger Museum

‘Mille Fiori’

‘Mille Fiori’

Het grootste spektakel van deze tentoonstelling is ‘Mille Fiori’: een tuin van glas vol gewaagde en kleurrijke elementen. Geïnspireerd op Chihuly’s herinneringen aan de indrukwekkende tuinen van zijn moeder. De vormen, de kleurenpracht, de weerspiegelingen, de afmetingen; geloof me, je komt ogen te kort! Wat een indrukken! Helemaal overweldigd ben ik er bij weggelopen om even later weer terug te komen. AMAZING!

‘Pendleton Blankets’

Heel bijzonder vind ik de Cylinder-serie, geïnspireerd op Amerikaans-Indiaanse dekens. In zijn studietijd begon Chihuly al met het verzamelen van onder andere Pendleton dekens. De kleurrijke patronen van deze dekens hebben een grote invloed gehad op Chiculy.

Pendleton Blankets Chihuly

Deze tentoonstelling is speciaal voor het Groninger Museum samengesteld in samenwerking met de Chihuly Studio en is nog te bezoeken tot en met 5 mei as. Ik zou zeggen: doen! Het is een echte aanrader. (*Tip: bekijk online eens het magazine ‘GRONINGER MUSEUM‘)

Ondertussen staat er een nieuw doel op mijn ‘bucketlist’. Graag zou ik eens de permanente presentatie ‘Chihuly Glass and Gardens’ in Seattle bezoeken. Well, who knows…..

Ben jij al naar de tentoonstelling CHIHULY in het Groninger Museum geweest? Let me know!

LOVE,

Esther

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 23 januari 2019 / 13:40

  Nee, nog niet maar het lijkt me zeker een bezoekje waard. Het ziet er ook zo kleurrijk uit. Daar houd ik erg van.

 2. 24 januari 2019 / 11:12

  Wat mooi! Hier zag ik op mijn tijdlijn ook al iets over voorbij komen van vrienden, ga deze ook zeker bezoeken.

 3. 24 januari 2019 / 11:34

  Ik heb t al n tijdje in mn hoofd om heen te gaan. Het ziet er tof uit!

 4. 24 januari 2019 / 16:47

  Wat een kleurenpracht allemaal. Word je gewoon vrolijk van 🙂

 5. 25 januari 2019 / 08:16

  Misschien ben ik een cultuurbarbaar maar ik had eerlijk gezegd nog nooit van hem gehoord 😉 Maar wat ziet het er prachtig uit. Je wordt helemaal vrolijk van die kleuren!

 6. 25 januari 2019 / 09:34

  Wat kleurig museum. Leuk om een keertje daar te bezoeken, alleen zo ver weg van ons stad

 7. 25 januari 2019 / 14:21

  Wat een leuke tentoonstelling. Knap van de kunstenaar dat deze inspiratie heeft gevonden in de tuin van zijn moeder. Bij ons zijn het alleen maar tegels haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
BBS Goodfood's winterspecial 2018
Feestelijk vega is de nieuwe kersttrend

Zal ik wel zal ik niet... Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb ik besloten om vlees voortaan te...

Close