Citytrip Amsterdam

AMSTERDAM, AMSTERDAM …..

Citytrip Amsterdam

Aan de Amsterdamse grachten – Herengracht

Amsterdamse grachten 2017

Ik ben echt een stadsmens, altijd al geweest. Hoewel ik nu al weer jaren in het Drentsche dorp Tynaarlo woon, blijft de stad een enorme aantrekkingskracht hebben. In de eerste plaats natuurlijk mijn geboortestad Groningen, maar ik ben ook helemaal verliefd op Amsterdam. Wat krijg ik toch altijd een positieve energie van onze hoofdstad!

Augustus 2017

Lekker relaxed met de trein naar Amsterdam… Nou ja, meestal dan. Op 19 augustus jl. bleek dat nogal tegen te vallen, maar eenmaal aangekomen op station Zuideramstel waren onze reisperikelen al snel weer op de achtergrond geraakt. Vanaf het station hebben we deSculpture Route – Art Zuid’ gevolgd. Het is de 5e editie van een spectaculaire beeldenroute in Amsterdam. Tot en met 17 september zijn  de 99 kunstwerken nog te bezichtigen; een echte aanrader!

 

 

Sculpture Biënnale Amsterdam – ART ZUID AMSTERDAM

Blond Amsterdam Cafe – De Pijp

 

Cafeblond Amsterdam

 

Na de kunstroute snakken we naar een kop koffie. Gelukkig is er nog net een tafeltje vrij in het Blond Amsterdam Cafe in de Ferdinand Bolstraat in de Pijp. Bij de koffie mag een stuk taart niet ontbreken: het wordt cheesecake met aardbeien. YUMMY!

Na dit gezellige intermezzo slenteren we heerlijk verder aan de Amsterdamse grachten. Het weer is bij uitstek geschikt voor een citytrip als deze. Heerlijk zonnig, maar zeker niet te warm om een en ander te ondernemen. Shoppen hoort daar zeker bij, maar eerst staat er nog iets anders op het programma. De tentoonstelling ‘couture locale’ over het iconische modeduo Puck & Hans in het Amsterdam Museum. In de jaren 70, 80 en 90 genoten zij grote bekendheid door in het oog springende creaties. Het is een overzichtstentoonstelling met bruikleenkleren van oud-klanten.

Amsterdam Museum – Nieuwezijds Voorburgwal

PUCK & HANS

 

Een tentoonstelling met een vleugje humor; echt een feestje voor de modeliefhebber. Helaas is de tentoonstelling niet meer te bezichtigen. Zondag 2 september jl. was de laatste mogelijkheid.

Aansluitend is er niets leuker en toepasselijker dan te gaan SHOPPEN! Just looove it! Met goedgevulde shoppingbags keren we uiteindelijk huiswaarts, namijmerend over wederom een geslaagd tripje naar Amsterdam.

We’ll meet again, till next time Amsterdam!

SEE YOU,

LOVE ESTHER

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Baghoarder, 11 bags I could not resist!

BAGS, BAGS, BAGS Deze rode bowlingtas van NIKKIE (Nikkie Plessen) is toch wel één van mijn 'all time favourites'. Door...

Close