Feestelijk vega is de nieuwe kersttrend

VEGA (KERST)RECEPTEN

BBS Goodfood's winterspecial 2018

‘BBC Good food – Vega winterspecial’

Zal ik wel zal ik niet… Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb ik besloten om vlees voortaan te laten staan.

Dit was een paar maanden geleden en ik moet zeggen dat het heel goed bevalt. Nu ben ik nooit een echte vleeseter geweest, maar de knop moest nog wel definitief om. De aarzeling die ik had (“Is het lastig om vegetariër te zijn?” ) is nu verdwenen.

Tegenwoordig zijn er voldoende alternatieven voor vleesprodukten te vinden in de supermarkt. Van vegetarische burgers en gehakt tot vegetarische spekjes. En niet geheel onbelangrijk, ze zijn nog eens lekker ook! Het enige minpuntje tot nu toe vind ik de vegetarische rookworsten, maar ach er zijn ergere dingen in het leven…

Daarnaast zijn er natuurlijk de vega recepten; feestelijke vegetarische recepten voor de kerst zijn zelfs een nieuwe trend. De kersteditie 2018 van de ‘Allerhande’ heeft heel wat tongen losgemaakt. In deze uitgave is er opvallend veel aandacht voor de vegatrend. Een beetje minder vlees eten kan geen kwaad, dus het is altijd leuk om je hier eens in te verdiepen toch?

Wij brengen de kerstdagen o.a. door met vrienden in Friesland. Voor deze gelegenheid wil ik gebruik maken van de ‘Vega winterspecial’ van BBC Good food. In dit bookazine staan heerlijke vegetarische gerechten voor een glamour-kerstmenu. Ik kan haast niet wachten tot het zover is!

Naast aandacht voor de feestdagen, is er in deze uitgave eveneens aandacht voor andere trends: winterse salades, zomerse stamppotten etc. Kortom de winter was nog nooit zo smakelijk!

Zoals je merkt, ben ik erg enthousiast over de recepten in deze uitgave van ‘Good food’. Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar ik heb alvast een recept voor de lunch uitgeprobeerd. En met succes kan ik wel zeggen…

 

LUNCH TIME

BBS Goodfood's winterspecial 2018

 

Gepocheerd ei op geroosterd brood met boerenkool en tomaten

Een eenvoudig te bereiden lunch en bovendien zeer smakelijk! Ik heb, zoals gezegd, weinig op met koken maar de bereiding van deze lunch was heel goed te doen. Een ei pocheren? Dit was nieuw voor mij, maar dankzij de instructies van Jamie Oliver is het helemaal goedgekomen.

 

Taa daa, zie hier het eindresultaat! In ‘no time’ tover je een gezonde en bovendien heerlijke lunchmaaltijd op tafel. Een echte aanrader voor zowel vegetariërs als vleeseters.

 

De ‘Vega winterspecial’ van ‘BBC Good food’ is verkrijgbaar in de winkels (AH, Bruna, AKO, Jumbo) en online bij de webshop van F&L media.

Waar haal jij je kookinspiratie vandaan? LET ME KNOW …

Love,

Esther

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 20 januari 2019 / 22:51

  Ehm…. ik werk eigenlijk elke week ongeveer hetzelfde menu af. Ik vind steeds dat ik eens wat anders moet proberen maar het komt er maar niet van.

 2. Krystle Doorn-Schovers
  20 januari 2019 / 22:51

  Goed van je! Zelf hoef ik ook niet per se vlees te eten, maar mijn partner kan niet zonder. Er zijn genoeg andere lekkere gerechten zonder vlees zo te zien.

 3. Lizzie Lommerse
  20 januari 2019 / 22:51

  Daar staat vast n hoop lekkers in!

 4. Danielle
  20 januari 2019 / 22:51

  Oh heerlijk! Ik ben gek op het uitproberen van nieuwe recepten 🙂

 5. Wanda Bisschop
  20 januari 2019 / 22:51

  Over het algemeen vaak bij Lekker en Simpel. Vlees staat hier ook niet elke dag op tafel maar helemaal zonder hoeft voor mij niet.

 6. 29 januari 2019 / 11:38

  Ik haal mijn kookinspiratie overal en nergens vandaan haha, tegenwoordig kom ik op blogs veel leuke recepten tegen die ik dan bewaar ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Outstanding Classroom

Hi there, Zoals jullie misschien weten, heb ik mijn eigen bedrijf Outstanding. Al weer vier jaar verzorg ik met veel...

Close