Mañana Mañana

Mañana Mañana

FESTIVAL SEASON 

Het is al weer eventjes geleden, maar toch wil ik graag nog mijn belevenissen op het Mañana Mañana festival met jullie delen. De editie van 2019 vond plaats van donderdag 13 juni tot en met zondag 16 juni.

Eerlijk gezegd was ik niet op de hoogte van het bestaan van dit sympathieke festival in de provincie Gelderland. Een festival dat zich maar moeilijk laat omschrijven. Ik ga het toch proberen: ‘feel good festival’ dekt wel een beetje de lading voor mij. Zodra we het festivalterrein opliepen, was de gemoedelijke en positieve sfeer voelbaar. De weergoden waren ons uitermate gunstig gezind en het mooie, zomerse weer heeft uiteraard een niet onbelangrijk aandeel in deze sfeer gehad…

Het festivalterrein – Landgoed ‘Vorden’

Crossing the bridge, into the woods.

WAT IS HET Mañana Mañana FESTIVAL?

Zoals ik eerder al zei, is het een echt ‘feel good festival’. In de eerste plaats vind ik de locatie van het festival, landgoed Vorden, een magische sfeer uitademen. Vooral ’s avonds zorgen de belichting van het kasteel, de talloze lampjes en verscheidene kampvuren voor een feeërieke sfeer. En daarnaast biedt het een zeer gevarieerd programma met enthousiaste deelnemers.

Van jong tot oud, het programma had voor iedereen wel iets leuks in petto. Er waren 7 verschillende muziekpodia, van blues op de ‘Veranda’ tot klassieke muziek in het ‘Drijf-in-theater’.  In het bos was er een heuse ‘Oase’ ingericht met hottubs, een massagesalon, een waterpijplounge en heel verrassend, een dichthok. Op deze plek kon je je laten verrassen door de Dichter des Achterhoeks, Eva Schuurman, met een persoonlijk vers. Voor de waaghalzen onder de festivalgangers was er dit jaar de ‘Tokkelbaan’ vanuit de kasteeltoren. Al tokkelend in vliegende vaart over het water richting het muziekpodium; hoe cool is dat?

Aan de andere kant van het bos was er speciaal voor de kinderen een ‘Speelbos’ ingericht met diverse activiteiten; waaronder broodjes bakken, dromenvangers knutselen, shirts versieren, marsmallows roosteren. Er was zelfs een kinderzweefmolen!

Uiteraard mogen lekker eten en drinken niet ontbreken op een festival. Op een open plek in het bos stonden allerhande foodtrucks in een cirkel opgesteld. De keuze was reuze; gelukkig niet alleen maar een vette hap en ook de vegetariërs was men niet vergeten. Ik heb echt heerlijke couscous met feta, rucola en tomaatjes gegeten. Yummy! Er was voldoende plaats aan de lange tafels en banken (gemaakt van boomstammen) in het midden van de cirkel.

Een kleine impressie van het festival.

Food trucks.

 

Good food & good music.

Magic lights in the woods.

Uiteraard viel er nog veel meer te beleven op het Mañana Mañana festival. Zo was er ook nog het openluchttheater, de tweedehandskledingmarkt (*met veel vintage Levi’s jeans :-))), de festivalsmid, een workshop bloemenkransen maken, het open podium etc. Teveel om op te noemen, maar ik hoop dat je inmiddels een aardige indruk gekregen hebt.

Nieuwsgierig geworden? Het Mañana Mañana festival 2020 vindt plaats van 18 juni tot en met 21 juni. Ik heb het in ieder geval superleuk gevonden en vind het zeker een aanrader! Mocht je niet in de buurt wonen, dan kun je besluiten om op de aan het festivalterrein grenzende camping te verblijven. Of je gaat op zoek naar een bed & breakfast in de omgeving van het landgoed. Dat laatste hebben wij gedaan en dat is uitstekend bevallen. Er was voldoende parkeergelegenheid in een weiland nabij het festivalterrein en van daaruit kon je je eventueel met paard en wagen naar de ingang van het festival laten vervoeren. Goed geregeld dus!

P.S.:  Lees voor meer info over de muziek  op het festival ook eens de post van Joost.

 

Welk festival heb jij bezocht of ga je misschien nog bezoeken deze zomer?

Let me know!

 

LOVE,

Esther

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 23 augustus 2019 / 21:00

    Jammer dat dit festival in juni is, want dat is meestal de periode waarin we op vakantie gaan. Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik een festival heb bezocht, de laatste was een foodfestival in Groningen.

  2. esther
    Auteur
    27 augustus 2019 / 15:20

    Mocht je toch een keer in de gelegenheid zijn, dan zou ik dit festival echt aanraden! Ik vond het programma verrassend veelzijdig en de sfeer heel relaxed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Hangstoel Tropilex
Lentekriebels

LENTEKRIEBELS    Wat vliegt de tijd; het is al weer maart! De dagen worden langer, de krokussen verschijnen overal en...

Close